SERVEIS  EXTRAESCOLARS

Pitus i Flautes també disposa d'una oferta específica de Serveis Extraescolars adreçat a escoles públiques i altres tipus de centres educatius de les comarques de Pla de l'Estany i  del Gironès. 

Aquestes activitats es realitzen dins dels centres educatius en horari de migdia o tarda.

Per informació més detallada podeu consultar la documentació que trobareu al final d'aquesta pàgina.

 

SERVEIS EXTRAESCOLARS

20181211_142456.jpg

Sensibilització musical per a P3, P4 i P5

En aquest rang d’edat es treballa el ritme, el cant i l’expressió artística a partir de jocs i cançons. Ens centrem en explorar, conèixer i experimentar les possibilitats que ofereix la música des de la veu, el cos, els sons, els objectes, els jocs, els instruments...  Potenciem la creativitat dels  les alumnes per viure la música com una eina per a divertir-nos tot cantant, ballant i jugant. 

Sensibilització musical per a 1er

Superada l’etapa d’educació infantil continuem treballant la música a partir de jocs i cançons però introduint la pràctica amb instruments com els boomwhackers, el xilòfon o la percussió. Continuarem explorant el ritme, el cant, l’harmonia i l’expressió artística tot cantant, ballant i jugant. Es potenciarà la creativitat, la sensibilitat musical i les múltiples formes d’expressió artística que té la música per així oferir als alumnes una visió molt amplia de les possibilitats que ofereix la musica.

Música en moviment (de 1r fins a 6è)

 

Es tracta d’una disciplina musical que es diu dalcroze. Una activitat nova que introduïm a l’escola. Mitjanzant el moviment i el joc apendrem música casi

sense adonar-nos. Aquesta disciplina busca desenvolupar les aptituds auditives i motrius, la memòria i la concentració; educa la sensibilitat, l'espoteinitat i la capacitat de representació ràpida; estimula la creativitat i afavoreix una integració harmònica de les facultats sensorials, afectives i mentals. Podria definir-se com una gimnàstica musical.

Guitarra nivell Iniciació

En aquesta primera etapa es treballa el gust per l’instrument, entenent que la guitarra pot convertir-se en una eina per passar-ho bé i compartir grans moments amb companys i familiars. Ens endinsarem al món de les melodies a partir de cançons modernes i divertides, tot treballant la oïda, la intuïció musical i el ritme. Coneixerem multitud d’artistes del món de la música i ens ho passarem bé mentre ens convertim en grans músics.

Guitarra nivell Avançat

Ara que ja coneixem les notes i el so de la guitarra continuarem descobrint nous artistes, estils musicals diferents i introduint-nos al món dels acords. Buscarem noves formes de tocar la guitarra partint del mateix criteri: la guitarra com a eina de diversió i expressió artística. Ens centrarem també en l’aprenentatge de noves tècniques de rascat i puntejat, escales i acords més complexes, així com en l'exploració de la creativitat pròpia de cada alumne. L’objectiu és passar grans estones mentre assolim coneixements i tècniques que permeten a l’alumnat tenir autonomia amb una guitarra per tocar allò que li vingui de gust.

Cant Coral (de 2n fins a 6è)

La veu és un instrument que tots tenim al nostre cos. Amb el Cant Coral aprendrem a cantar tot fent jocs i cançons divertides, fent de la música una eina per passar-nos-ho bé amb els companys i la família. Ens convertirem en un cor a l'estil "Oh happy day!" fent servir la veu i el cos per dissenyar un espectacle com els de Broadway.

Grup de Percussió (de 2n fins a 6è)

La percussió és accessible per tots els nens i nenes. És una gran forma de treballar el ritme i la musicalitat tot canalitzant la nostra energia en instruments d'origen tribal. Dissenyarem un espectacle propi que recordarà a les xarangues i les batucades de carrer tot gaudint de la música en grup.

Serveis